Taxus (Baccata)

Taxus komt van nature ook voor in de Nederlandse bossen. Grote struiken zijn goed bestand tegen strenge winters. De bomen of struiken van Taxus hebben graag wat kalk in de grond waarin ze groeien en de grond moet bovendien licht vochthoudend zijn. Taxus kan enkele honderden jaren oud worden.

Taxus vind je bij Boomkwekerij van der Grift in Doorn
Onderhoud taxus vind je bij van der Grift in Doorn

Onderhoud Taxus

Taxusstruiken laten zich goed snoeien en vormen en is daarom in het bijzonder geschikt als haagboom of een in figuur geknipt beeldhouwwerk. De Taxus is een geen snelle groeier. Wie een haag van Taxus plant, plant deze voor het nageslacht. Een taxushaag wordt meestal maar één keer per jaar in de zomer in vorm geknipt. De uiteindelijke hoogte kan worden ingesteld. In kleinere tuinen kunnen met Taxus poefs worden gemaakt in blokvorm of in ronde vorm.

Ruim assortiment Taxus bomen en struiken

Onze kwekerij biedt allereerst een ruim assortiment haagstruiken aan, variërend van laag tot hoog en van smal tot breed, maar allemaal goed gevuld. Daarnaast komt vooral bij de Taxus Baccata de specialisatie in solitaire bomen naar voren. Door het jaarlijks snoeien van deze struiken ontstaat een volle, compacte kwaliteit. Tenslotte hebben we ook, vooral solitair gesnoeide, Taxus Baccata Fastigiata en Taxus Baccata Fastigiata Aurea.

Wij hebben op dit moment de Taxus Baccata vanaf 50 centimeter tot en met 2.00 meter.

Meer voorbeeld foto’s van de verschillende Taxus die u bij ons kunt kopen staan hieronder.

Taxus bomen en struiken vind je bij A.J. van der Grift in Doorn
Taxus struik bij van der Grift in Doorn
Taxus vind u bij A.J. van der Grift in Doorn
Taxus vind u bij A.J. van der Grift Kwekerijen in Doorn
Taxus, taxussen, taxusboom, taxusstruik.. allemaal verkrijgbaar bij van der Grift in Doorn